×

Warning

Error loading library: joomla, Library not found.

Ontharen

Soorten ontharingsbehandelingen:

  • Body Sugaring

Alternatief voor harsen
Ontharen met Body Sugar is een uitstekend alternatief voor harsen. 
Er zitten eigenlijk geen nadelen aan. Body Sugar is puur natuurlijk, droogt niet in en plakt alleen op dode huidcellen en haren. Bovendien is het materiaal desinfecterend.

Beter resultaat
Het verwijderen is huidvriendelijk. Bij regelmatig ontharen is het minder pijnlijk en restanten hoef je alleen maar af te wassen met lauw water of weg te vegen met een vochtig doekje. 
Er worden geen ontharingsstrips gebruikt, zoals bij harsen. Het haar wordt verwijderd bij de wortel en komt zachter terug. Dat betekent dat de haarfollikel, na regelmatig ontharen, na verloop van tijd gaat krimpen. Body Sugar maakt de huid zeer zacht en zijdeachtig. De methode is geschikt voor alle huidtypen. Het kan overal gebruikt worden, zoals benen, billen, bikinilijn, armen, nek, rug en gezicht. Het materiaal koelt niet af, het is niet heet, zoals bij hars en het is niet synthetisch. 
Het verschil in techniek is dat de haren met de haargroei mee worden verwijderd en niet tegen de haargroei in, zoals bij harsen waarbij vaak haren afbreken. Ontharen is effectiever, omdat de Body Sugar ook rond de haarfollikel terechtkomt.

Al na 3 weken herhalen
Nog een voordeel is dat je de behandeling na drie weken al kunt herhalen. Zelfs terug gegroeide haren van 2 millimeter lang kunnen heel gemakkelijk worden verwijderd. Met het oog op hygiëne wordt voor elke klant een eigen hoeveelheid Body Sugar gebruikt. Na de behandeling wordt de huid op de onthaarde plaatsen verzorgd met een hydraterende bodycrème.


  • Waxen

Hars en wax zijn allebei ontharingsproducten, maar verschillen erg van elkaar. Hars is een verouderd product, dat vooral gebruikt wordt door schoonheidsspecialisten. Het grootste verschil tussen hars en wax is dat hars zich aan de huid hecht, met als gevolg dat de huid belast wordt. Dit zorgt voor irritatie aan en beschadiging van de huid.

Wax wordt verwarmd in een heather, waarin de wax smelt tot een vloeibare substantie. Nadat de huid is gereinigd en ingesmeerd met olie, wordt de wax met een houten spatel op de huid aangebracht. Eenmaal op de huid aangebracht, koelt de wax af en klemt de wax zich om de haartjes heen. Hierna wordt het plakje wax in een snelle beweging verwijderd en neemt het de haartjes mee. Na de behandeling wordt de huid nogmaals goed gereinigd, zodat de huid extra schoon is. 


  • Threading

Threading is een oude techniek om op een nauwkeurige en snelle manier haar te verwijderen en komt oorspronkelijk uit Centraal Azië en India. In de Westerse landen is het tegenwoordig een populaire manier om wenkbrauwen in model te brengen en ongewenst haar in het gezicht (bv de bovenlip en kin) te verwijderen. Het is minder geschikt om het haar op de benen of armen te verwijderen omdat het haar daar stugger is en het oppervlakte vele malen groter is dan het gezichtsoppervlakte.

Bij Threading wordt een dunne (katoenen of polyester) draad dubbel gevouwen en daarna gedraaid. Door de draad vervolgens over plekken met ongewenst haar te rollen worden haartjes op follikel niveau uit de huid verwijderd. In tegenstelling tot epileren, waar ieder haartje één voor één uit de huid wordt getrokken, kan bij Threading in één keer korte strookjes haar worden verwijderd. Dit klinkt pijnlijk, maar als het op een goede manier gedaan wordt, is de pijn minimaal.


Hoe snel groeit het weer aan?

Doordat je bij epileren, Body Sugaring, harsen, waxen en threading de haartjes helemaal verwijdert, duurt het langer dan bij scheren totdat ze weer terug komen. Na elke behandeling blijft de huid een aantal weken glad; na 3 tot 6 weken is meestal weer een nieuwe behandeling nodig. Als de haartjes terug komen, hebben ze een zacht topje. Je krijgt dus niet, zoals bij scheren, stoppeltjes. 

Door regelmatig de haren volledig uit te trekken, kan het haarzakje beschadigen. De nieuwe haar wordt daardoor dunner en minder zichtbaar. Het kan ook voorkomen dat de haar helemaal niet meer teruggroeit.