Huidverbeterende behandelingen

Verwijderen Fibromen (steelwratten).
Fibromen zijn veel voorkomende goedaardige huidgezwelletjes / wild vlees. Ze worden ook wel skin tags (= huid aanhangsels) of steelwratjes genoemd.

Behandeling:
De specialist raakt het steelwratje met een klein, heet naaldje of bolletje aan waardoor deze wegbrandt. De huid wordt voor de behandeling gedesinfecteerd en eventueel verdoofd.

Resultaat en bijwerkingen:
Een korte periode na de behandeling zal er een klein korstje op het behandelde plekje zitten, dit geneest vanzelf waarna een egale huid zichtbaar wordt. Het is belangrijk dat u niet aan het korstje krabt en dat het korstje minstens vijf dagen droog blijft voor een mooie wondgenezing.

Nazorg:
De behandelde huid is na de behandeling kwetsbaar. Dit betekent dat u de eerste 48 uur na de behandeling extra voorzichtig moet zijn. Vermijd de zonnebank en sauna, neem geen hete douche of warm bad en gebruik een zonnebrandcrème met hoge spf-factor. Soms verschijnt er in de loop van de tijd een donkere verkleuring op de behandelde plek, dit wordt veroorzaakt door dieper in de huid gelegen pigment dat onder invloed van zonlicht geactiveerd wordt.

Wilt u meer informatie over de behandelingen, kosten of om een afspraak te maken neem dan contact op.

Verwijderen couperose, moedervlekjes, pigmentvlekken of vetbulten.
Behandeling:
Tijdens de behandeling gaan we met een klein naaldje oppervlakkig de huid in. Het naaldje wordt warm en daardoor lossen de eiwitten in het bloedvaatje op. Het bloed stolt en het vaatje verdwijnt. De huid wordt voor de behandeling gedesinfecteerd en eventueel verdoofd.

Resultaat en bijwerkingen:
Als gevolg van de warmteontwikkeling zal de huid op de dag van de behandeling wat warm aanvoelen en rood zien. Binnen enkele dagen na de behandeling kunnen kleine korstjes zichtbaar worden, het lichaam voert deze korstjes zelf weer af. Het is belangrijk dat u niet aan de korstjes krabt en dat de korstjes minstens vijf dagen droog blijven voor een mooie wondgenezing. Soms kunnen meerdere behandelingen nodig zijn.

Verwijderen gerstekorrels / talgbulten
Heeft u last van gerstekorrels of talgbulten….. ook deze worden op een hygiënische manier verwijderd (zonder apparaat)!